Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 1 februari 2010

Arbeidsmarkt van de toekomst

De arbeidsmarkt: van trapveldje naar primera divisiĆ³n.Een beschouwing door Nus Waleson (nr. 4 op lijst 10 D66 Boxtel)
1. De personeelsfunctionaris als voetbalmakelaar.
Voetbalclubs die spelers op een goede manier naar een andere club begeleiden zijn op de spelersmarkt populair. Deze clubs profiteren ook nadat spelers bij hen zijn vertrokken van de talenten die ooit bij hen gespeeld hebben: als scout, als (jeugd) trainer, als adviseur, als technisch directeur of als ambassadeur. Vroeg of laat keert een talent terug naar de plek waarvan hij het gevoel heeft dat daar zijn talent is erkend. Clubs met de reputatie dat ze talenten ontwikkelen zijn aantrekkelijk voor talentvolle spelers. De kans goede spelers op de markt te vinden wordt daardoor aanmerkelijk groter.

Lees de rest van dit artikel op ons weblog of download het artikel in de rubriek publicaties.