Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 10 april 2017

Boxtel ook regenbooggemeente?

D66 wil dat iedereen zich veilig voelt

De mishandelingen van twee homoseksuele mannen in Arnhem én in Eindhoven hebben Nederland geschokt. Iedereen zou zich veilig moeten voelen op straat en iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij is. Reden voor D66 Boxtel om de gemeente Boxtel te vragen zich aan te sluiten bij de Regenbooggemeenten en ernaar te streven dat Boxtel een dorp is waar álle Boxtelaren zich fijn en veilig voelen.

Op 10 oktober 2014 heeft minister Jet Bussemaker samen met 42 gemeenten het convenant Regenboogsteden getekend. Inmiddels zijn hier 45 gemeenten – waaronder Oss en Den Bosch – bij aangesloten. Doel van dit convenant is dat lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders zich veilig en geaccepteerd worden. De gemeenten hebben afgesproken zich actief in te zetten om voor deze veiligheid te kunnen zorgen.

D66 Boxtel wil dat Boxtel onderzoekt of het zich kan aansluiten bij de Regenbooggemeenten. Ook willen we dat onderdelen van het beleid van de Regenbooggemeenten bij Boxtelse onderwijsinstellingen, sportclubs, verenigingen, gemeentebestuur en politie worden opgenomen. Zo zouden scholen aandacht aan het onderwerp kunnen geven in de lessen seksuele voorlichting. Hiermee wordt seksuele diversiteit bespreekbaar.

De Boxtelse D66-fractie gaat een motie indienen om het college van B. en W. aan te sporen zich hier hard voor te maken. Want Boxtel is een dorp waar iedereen zich thuis mag voelen en zichzelf kan zijn.