Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 1 juli 2017

‘In gesprek met’ – 24 juni

Vorige week zaterdag gingen we weer de straat op om te praten met Boxtelaren. Deze keer hebben we vooral gepraat over lokale thema’s en de mensen gevraagd wat ze goed vinden aan Boxtel en wat nog beter zou kunnen. Het werd weer bevestigd dat Boxtelaren graag meedenken!

 

We hebben veel gesprekken kunnen voeren over uiteenlopende onderwerpen. Boxtelaren zijn over het algemeen behoorlijk tevreden met Boxtel, maar er zijn natuurlijk altijd dingen om te verbeteren. Ook hebben we een aantal toeristen gesproken die hier in de regio op vakantie waren om te genieten van de prachtige natuur en de echte Brabantse gezelligheid. Hun eerste indruk van Boxtel was over het algemeen erg goed!

Een compleet overzicht van alle gevoerde gesprekken zie je in de afbeelding hieronder:

Een overzicht van alle gesprekken.

Opbrengst

Al deze gesprekken kunnen we vertalen naar pluspunten, verbeterpunten en goede ideeën voor Boxtel. Een aantal (veel) genoemde resultaten op een rijtje:

pluspunten

+ Veel activiteiten voor verschillende doelgroepen
+ Veel voorzieningen, ook voor kinderen en senioren (sport, onderwijs, cultuur)
+ Communicatie van gemeente gaat steeds beter
+ Goede infrastructuur (station en A2)
+ Duurzaamheid

verbeterpunten

– Inrichting centrum: Veel fietsen, weinig groen, gevaarlijke situaties
– Rolstoeltoegankelijkheid van de openbare ruimte
– Afval op straat in sommige wijken

ideeën

  • Lege winkels opvullen met creatieve opleidingen/bedrijven
  • Grote speeltuin met vrijwilligers als ontmoetingsplek voor jonge ouders of een natuurspeeltuin
  • Meer sociale evenementen om mensen elkaar meer te laten ontmoeten
Vervolg

We hebben veel interessante en goede ideeën gehoord en leuke gesprekken gevoerd waar we zeker een vervolg aan zullen geven. We zijn op dit moment druk bezig met het schrijven van het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en kunnen deze ideeën hier zeker bij gebruiken! Maar ook buiten de verkiezingen om blijven we in gesprek gaan met mensen zodat we altijd op de hoogte blijven van wat de mensen in Boxtel vinden en kunnen we tegelijkertijd de politiek dichter bij de mensen brengen. Hierdoor kunnen we in de gemeenteraad álle inwoners van Boxtel vertegenwoordigen.

Heeft u ons vorige week zaterdag gemist? U kunt altijd met ons in gesprek gaan via mail, facebook of op een van onze andere activiteiten. Praat, denk en doe mee!

De straat op!