Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 27 augustus 2017

Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) brengt werkbezoek aan Boxtel

Rens Raemakers in gesprek met D66-wethouders

Tweede Kamerlid Rens Raemakers van D66 bracht maandag een bezoek aan Boxtel. De politicus sprak met wethouders Marusjka Lestrade (Boxtel), Alexander van den Dungen (Sint-Michielsgestel) en Saskia Heijboer (Vught) over jeugdzorg. Ook schoof hij aan bij een lunch met leden van de lokale afdelingen van D66.

Jeugdzorg in Boxtel

D66 trad na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 toe tot de coalitie. Marusjka Lestrade werd namens D66 wethouder in het college en neemt sindsdien onder andere het onderwerp jeugdzorg voor haar rekening. Afgelopen periode kende grote veranderingen in de jeugdzorg en stond in het teken van decentralisatie, de gemeente werd zelf verantwoordelijk voor de jeugdzorg.  Met het basisteam jeugd heeft de gemeente veel kennis en kunde in eigen huis. Het doel is zorg zo dicht mogelijk bij de jongeren zelf te brengen door de jongeren zelf en de directe omgeving hulp te bieden en te versterken. Als het nodig is kan daardoor ook tijdig doorverwezen worden naar specialistische organisaties en is er meer aandacht voor de aansluiting van zorg voor 18- naar 18+.

Rens Raemakers

Rens Raemakers kwam in maart 2017 in de Tweede Kamer en heeft in zijn portefeuille onder meer jeugdzorg en de participatiewet. Onderwerpen die ook in Boxtel, Haaren, Vught en Sint-Michielsgestel belangrijke én actuele onderwerpen zijn. Tijdens zijn werkbezoek sprak Raemakers met de drie wethouders en betrokken ambtenaren over actuele ontwikkelingen en de toekomst.

Boodschappenlijstje

Gezamenlijk gaven de gemeenten het Tweede Kamerlid een boodschappenlijstje mee met daarop hun wensen en ideeën voor de komende jaren. “We willen vooral dat er niet teveel wijzigingen komen”, benadrukte Alexander van den Dungen. Marusjka Lestrade: “Er is veel beweging geweest op dit terrein, we moeten nu doorpakken en doorgaan op de ingeslagen weg. Er moet rust in de tent komen.” Ook vroegen de gemeenten nadrukkelijk aandacht voor de aansluiting van jeugdzorg op de WMO, een onderwerp wat vooral in Boxtel een rol speelt.

Lokale politiek

Raemakers werd getrakteerd op een lunch in het Boxtelse gemeentehuis waarbij ook D66-wethouder Fons Potters uit Vught en leden van de lokale D66-afdelingen aanschoven. Er werd onder meer gesproken over het politieke klimaat in de drie gemeenten. Raemakers was zelf drie jaar lang gemeenteraadslid in Leudal (Limburg). “Ik heb daar altijd van genoten”, vertelde hij. “Het lokale politieke spel was een goede leerschool en er gebeurde altijd wel iets.”

Nu het zomerreces voorbij is kijkt D66 Boxtel vooruit naar een spannende periode vol ontwikkelingen en hopen wij u bij een van onze activiteiten te ontmoeten.

Wij wensen alle kinderen ontzettend veel succes en plezier in het nieuwe schooljaar!