Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 30 september 2017

‘In gesprek met’ – 23 september

Afgelopen zaterdag zijn we in het centrum van Boxtel het gesprek aan gegaan met mensen om te vragen wat ze goed vinden aan Boxtel maar ook wat ze graag beter zouden willen zien. We gaan graag het gesprek aan om enerzijds te luisteren naar de inwoners en anderzijds de politiek dichter bij de mensen te brengen. Komende tijd zullen we dus vaker op straat te vinden zijn!

Ook deze keer hebben we veel verschillende dingen gehoord. Positieve punten, maar ook een aantal negatieve en ook een aantal goede ideeën.

Een eerste positief punt wat werd genoemd was onze aanwezigheid zelf, zichtbaarheid van de politiek wordt belangrijk gevonden. Er moet mét mensen op straat gesproken worden.

Verborgen parels

Boxtel wordt een leuk karakteristiek dorp gevonden, maar dat komt nog niet altijd helemaal tot zijn recht. Zo zijn onder andere de gevels in het centrum vaak rommelig net zoals de fietsen in het smalle deel van de Rechterstraat.
De gemeente Boxtel heeft het collectief BAeSs (Boxtelse Architecten en Stedenbouwkundigen samenwerking) een inspiratieboek laten maken voor verbetering van de gevels in het centrum. Daar is in de praktijk echter nog niet veel van te zien, tijd om daar actie op te ondernemen.

Verkeer

Daarnaast is een veelgehoorde klacht het nieuwe parkeerbeleid in Boxtel. Sinds begin september is dat aangepast waarbij er veel blauwe zones zijn ingevoerd. Op sommige plekken werkt dat goed, op andere plekken zijn er problemen ontstaan zoals het station en het breukelsplein. Wethouder van Wanrooij heeft aangegeven dat het parkeerbeleid op onderdelen nog aangepast kan worden na gedegen onderzoek. Deze twee locaties zullen daarbij extra onder de loep moeten worden genomen, want de huidige oplossing lijkt niet te werken.

Op een grotere schaal maken mensen zich zorgen over de ingrijpende infrastructurele maatregelen die genomen worden met het project PHS, belangrijk is om zorgvuldige afwegingen te maken en een integraal plan uit te stippelen met Move ’31. D66 zal daar vanuit de coalitie goed op toezien.

Markthal

Een interessant idee waar een voorbijganger aan dacht was een markthal voor Boxtel met een echte vishandel, groenteboer, bakker etc. Niet alleen op vrijdagochtend op de markt maar permanent. Een concept dat in verschillende steden een succes is gebleken, of het in Boxtel ook gaat gebeuren? Dat is nog afwachten, maar een mooi idee is het zeker!

21 oktober zijn we weer op straat te vinden, maar ook tussendoor gaan we graag in gesprek!