Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 10 december 2017

D66 Boxtel bestaat 40 jaar

Vandaag viert D66 Boxtel haar 40 jarig bestaan. Een hele tijd maar D66 is in Boxtel nog steeds vernieuwend én nodig! We hebben iets met dubbele cijfers: D66 Boxtel werd opgericht in ’77 door 9 enthousiaste leden waarvan ‘onze’ Gerard Buiks nog steeds zeer actief bijdraagt aan de steunfractie. Daarom hebben we hem vandaag in het zonnetje gezet om hem te bedanken voor alle jaren onvermoeibare inzet in goede en ook slechte tijden.

Op 10 december 1977 werd de lokale afdeling van D66 in Boxtel opgericht. Bij de eerste gemeenteraadsverkiezingen in 1978 haalden we helaas geen raadszetel. Door 4 jaar hard werken en bijdragen vanaf de zijlijn lukte het in 1982 wel om een zetel te halen. Het progressieve geluid van D66 was vervolgens 20 jaar lang, met een korte onderbreking in 1986, met 1 of 2 zetels te horen in de Boxtelse gemeenteraad. Tussen 2002 en 2010 brak er echter een tijd aan dat weer plaats moest worden genomen op de publieke tribune. De inzet van de actieve leden was er echter niet minder om en dat resulteerde in 2010 mede aangevoerd door een landelijke opmars onder leiding van Alexander Pechtold tot 2 zetels in de raad.

In 2014 kon D66 Boxtel dit aantal behouden en in stemmen zelfs 50% groeien. Daarnaast hebben we afgelopen vier jaar deelgenomen aan de coalitie met D66-wethouder Lestrade als onze afvaardiging voor het college. Afgelopen 40 jaar, en zeker afgelopen 4 jaar, hebben we ontzettend veel kunnen bereiken door de inzet van wethouders, raadsleden en vrijwilligers en gaan dit de komende jaren met hernieuwde energie voortzetten. Op naar de volgende mijlpaal, het 50-jarig jubileum!