Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 oktober 2018

Vragen gevelbeleid

Een goed gevelbeleid in het centrum biedt grote kansen om de uitstraling van ons centrum te verbeteren. Gemeente Boxtel heeft subsidie beschikbaar gesteld om ondernemers hier een handje mee te helpen. D66 Boxtel heeft de volgende vragen over de huidige stand van zaken:

 

Geacht College,

Een paar maanden geleden heeft u 100.000 euro beschikbaar gesteld ter verbetering van de gevels in het centrum. Samen met het eerdere advies van BAeSs voor verbeterd gevelbeleid is dit een mooie kans om de uitstraling van het centrum te verbeteren. Nu volop wordt gewerkt aan de herinrichting van de Markt en ook in andere delen van het centrum nieuwe ontwikkelingen zijn, zou hierin ook het gevelbeleid betrokken kunnen worden. We hebben hierover de volgende vragen:

  • Hebben zich al ondernemers gemeld met een subsidieaanvraag voor verbetering van hun gevel?
  • Hoe probeert u ondernemers te informeren en enthousiasmeren over deze subsidiemogelijkheid?
  • Wordt het advies van BAeSs in het gevelbeleid verwerkt en dient dit ook als toetsingskader?
  • Worden ondernemers pro actief benaderd om met aanpassingen aan hun gevel de uitstraling van de winkelstraat aan te passen?

Met vriendelijke groet,

Fractie D66 Boxtel