Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 26 februari 2019

Onderhoud asfalt

De afgelopen tijd ontvangen we verschillende signalen van inwoners die klachten hebben over de conditie van de wegen in Boxtel.

Enkele voorbeelden zijn de Eindhovenseweg, Bosscheweg en Achterberghstraat. Bij de Eindhovense weg is dit onder andere het geval ter hoogte van de rotonde bij de Hobbendonkseweg. Door gaten in het wegdek bij deze drukke oversteekplaats kunnen bestuurders schrikken en kan daarbij een gevaarlijke situatie ontstaan. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Daarom hebben wij de volgende vragen:

  1. Zijn er klachten bij u bekend?
  2. Zijn er via de servicelijn meldingen gedaan van gaten of andere beschadigingen aan wegen?
  3. Heeft u een overzicht op welke plekken dit probleem speelt en op welke plekken reparatie nodig is?
  4. Zo ja, heeft u een planning waar en wanneer deze werkzaamheden worden uitgevoerd?

Antwoord

De klachten zijn bij de gemeente bekend. Het asfalt heeft veel te lijden gehad onder de weersomstandigheden waarbij het ‘s nachts heeft gevroren en het overdag warm weer was. De gemeente doet zoals elk jaar in het voorjaar een visuele wegeninspectie. Op dit moment worden kleine reparaties met ‘koud asfalt’ uitgevoerd. Op sommige plekken zijn grotere reparaties nodig, deze worden dit jaar eerder uitgevoerd dan andere jaren. De verwachting is dat hier in mei mee gestart wordt. De Eindhovense weg wordt volgende week vrijdag al geinspecteerd en vervolgens zo snel mogelijk tijdelijk gerepareerd.