Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 15 mei 2019

Blik op de toekomst

Het gesprek van de dag, Boxtel is in binnen- én buitenland in het nieuws omdat dierenactivisten een stal zijn binnen gedrongen om te protesteren tegen de veehouderij.

D66 is een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting en vrijheid van demonstratie, maar dit moet wel binnen de kaders van de wet gebeuren. Protesteer voor het gemeentehuis of in Den Haag, maar niet in de stal van een boer.

Wij respecteren het standpunt van de actievoerders en begrijpen dat zij dit ten gehore willen brengen maar keuren de manier waarop af. Er is ingebroken, de gezondheid van dieren is mogelijk in gevaar gebracht en een boer en zijn gezin zijn willekeurig slachtoffer geworden. Boeren hebben liefde voor hun dieren en wij zijn trots op onze Boxtelse veehouders die hard werken om brood op de plank te krijgen. We hebben hen nodig. Niet alleen voor onze dagelijkse voedingsbron maar ook met het oog op de toekomst waarin duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen. Juist dáár zou de discussie over moeten gaan. Tegelijkertijd mogen we ook de ogen niet sluiten voor misstanden in de sector.
Samen moeten we werken aan een duurzame toekomst voor de boeren, met respect voor de dieren en elkaar. Een veehouderij die past in onze omgeving.

 

Dit is niet het moment om politiek met modder te gooien. Laten we vertrouwen op de deskundigheid van de politie en het OM om deze zaak af te handelen en laten we lering trekken uit dit incident om herhaling te voorkomen. Laat het een aanleiding zijn om samen aan het werk te gaan, met onze blik op de toekomst.