Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 7 april 2020

Mariëlle Wijffelaars lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2020

De leden van D66 Boxtel hebben Mariëlle Wijffelaars (38) gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 18 november 2020. Mariëlle neemt het stokje over van Jos Hegeman, die de laatste 3 verkiezingen lijsttrekker van D66 in Boxtel was.

Mariëlle is sinds maart 2018 raadslid namens D66 in de Boxtelse gemeenteraad Haar ervaring als raadslid komt goed van pas als lijsttrekker.

D66 Boxtel wil komende periode inzetten op meer samenwerking, concrete duurzaamheid en onderwijs. Mariëlle heeft zich afgelopen periode veelvuldig met deze onderwerpen bezig gehouden.

Mariëlle: “Twee jaar geleden mocht ik plaatsnemen in de gemeenteraad voor D66. Een periode waarin ik veel geleerd heb over de Boxtelse politiek en actuele dossiers. De komende jaren staan ons als gemeente flinke uitdagingen te wachten onder meer op financieel gebied maar ook de energietransitie, verkeer en jeugdzorg. Graag ga ik aan de slag om met D66 deze uitdagingen aan te pakken waarbij samenwerking centraal staat. Samenwerking tussen de politieke partijen, maar ook met inwoners, bedrijven en organisaties. D66 Boxtel heeft veel nieuwe leden en kan daarnaast bouwen op een trouwe achterban met jarenlange ervaring. Ik ben er trots op dat ik als lijsttrekker van deze club mag fungeren.”

D66 Boxtel kwam in 2010 onder leiding van Jos Hegeman voor het eerst in 8 jaar weer in de gemeenteraad met 2 zetels. De eerste 4 jaar heeft Jos, samen met Bart Louwers, constructief oppositie gevoerd om van Boxtel een betere gemeente te maken. Sinds 2014 maakt D66 deel uit van de coalitie om zo ons verkiezingsprogramma zoveel mogelijk waar te kunnen maken met als hoogtepunt het halen van 3 zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. D66 Boxtel is Jos dan ook dankbaar dat hij de partij in 10 jaar heeft weten op te bouwen tot een belangrijke speler in de Boxtelse politiek.

Jos geeft aan graag het stokje over te dragen: “D66 Boxtel is springlevend en telt vele nieuwe jonge leden. Mariëlle heeft de afgelopen jaren laten zien een bekwaam en toegewijd raadslid te zijn. Haar verkiezing tot lijsttrekker heeft dan ook mijn volste vertrouwen en steun.”

De leden en het partijbestuur gaan vol vertrouwen en enthousiast met Mariëlle als lijsttrekker richting de gemeenteraadsverkiezingen op 18 november 2020.