Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 29 juni 2020

D66 leden kiezen kandidaten

De leden van D66 Boxtel hebben de kandidatenlijst samengesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

 

 

 

Door de aanwas van nieuwe leden en de inzet van actieve leden binnen en buiten de raad was er keuze uit veel jonge, enthousiaste en goede kandidaten. Het resultaat is een kandidatenlijst bestaande uit jong talent en ervaren D66’ers.

Nadat eerder Mariëlle Wijffelaars al tot lijsttrekker werd gekozen, is nu ook de rest van de verkiesbare kandidaten bekend. Achter Mariëlle op plaats 2 staat Wiebe de Leijer. De afgelopen periode was Wiebe actief als steunfractielid en bestuurslid campagne & communicatie. Daardoor is de Boxtelse architect goed op de hoogte van alle lopende dossiers in de lokale politiek en heeft zich in het bijzonder ingezet voor erfgoed, wonen, openbare ruimte en bestuurlijke vernieuwing.

Op nummer 3 staat Thijs Haster. Door zijn baan als HR manager heeft Thijs veel kennis van sociale zaken en werkgelegenheid. Ook financieel weet hij wat er speelt, dankzij zijn ervaring als penningmeester binnen D66. Nieuwkomer Ron Bogaerts volgt op nummer 4. Met zijn ruime ervaring als docent Economie past Ron goed bij D66 en heeft hij affiniteit met jongeren en financiën. Ook is Ron – geboren en getogen in Boxtel – een bekend gezicht in Boxtel.

Sohib Hussain staat op nummer 5. De afgelopen periode heeft hij als gemeenteraadslid de lokale politiek goed leren kennen en heeft hij zich onder andere ingezet op het gebied van sport, openbare orde en leefbare wijken. In het dagelijks leven is hij wo jurist bij de IND als hoor- en beslismedewerker. Plaats 6 wordt ingenomen door Kasper van de Langenberg. Al jarenlang is hij voorzitter van D66 Boxtel en met zijn ervaring binnen Ruimtelijke Ontwikkeling geeft hij de fractie volop advies. Op 7 staat Sandra Broos, als zelfstandig adviseur heeft zij veel ervaring met sociaal-economisch beleid en ondernemerschap. Tevens is zij afgelopen periode steunfractielid geweest. Willem Kalverda op plek 8 is diep geworteld in de Boxtelse politiek en zet zich met name in op het gebied van duurzaamheid.

Nog 17 andere D66’ers maken de lijst van 25 kandidaten compleet. Een gevarieerde lijst met zowel nieuwe leden als oudgedienden, een mooie variatie tussen mannen en vrouwen, jong en oud.

Lijsttrekker Mariëlle Wijffelaars: ,,Wat een eer om lijsttrekker van deze mooie club te mogen zijn. De komende jaren komt er veel op ons af aan omvangrijke dossiers. Denk aan de  Omgevingswet, infrastructuur, energietransitie, klimaatadaptatie, vergrijzing, bezuinigingen en jeugdzorg. Ik ben er blij mee dat we binnen D66 mensen hebben met veel kennis over juist deze onderwerpen en verheug me erop met hen samen te mogen werken om deze uitdagingen aan te pakken.”