Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 10 januari 2020 donderdag 21 november 2019

Motie duurzame verkeersborden

Verkeersborden worden gemaakt van aluminium. Bij het produceren van dit materiaal komt veel CO2 vrij. Daarom wil D66 Boxtel dat er voortaan een duurzamer materiaal wordt toegepast. Bamboe is er in overvloed en slaat zelfs CO2 op. Met bamboe verkeersborden hebben we dus zelfs CO2-opslag op straat.

Bekijk nieuwsbericht
dinsdag 29 oktober 2019
Motie vrachtwagenverbod kapelweg

Motie vrachtwagenverbod kapelweg

Afspraak is afspraak. In het coalitieakkoord is afgesproken dat er deze periode een onderzoek komt naar een vrachtwagenverbod op de kapelweg als alternatief voor de dure VLK weg. Zeker nu project PHS vertraagd is en naar schatting 2-2,5 miljoen euro extra gaat kosten is dit onderzoek actueler dan ooit. Daarom dienden wij vanavond onderstaande motie

Bekijk nieuwsbericht
woensdag 9 oktober 2019

Motie ja/ja-sticker

Vijftig kilo papier per huishouden wordt jaarlijks weggegooid. Een groot deel daarvan bestaat uit reclamedrukwerk wat door 65% van de huishoudens linea recta in de papierbak wordt gegooid.

Bekijk nieuwsbericht
dinsdag 27 augustus 2019 dinsdag 2 juli 2019

Motie ‘overlast VION’

Het bedrijf VION is al decennialang deel van Boxtel. Veel inwoners hebben er gewerkt, van oudsher is het een echt Boxtels bedrijf. Nog steeds speelt VION een grote rol in Boxtel, al is dat sinds een paar jaar niet meer op een positieve manier.

Bekijk nieuwsbericht
donderdag 27 juni 2019 dinsdag 28 mei 2019 woensdag 15 mei 2019

Blik op de toekomst

Het gesprek van de dag, Boxtel is in binnen- én buitenland in het nieuws omdat dierenactivisten een stal zijn binnen gedrongen om te protesteren tegen de veehouderij.

Bekijk nieuwsbericht
vrijdag 29 maart 2019