Steun ons en help Nederland vooruit

Mariëlle Wijffelaars

Fractievoorzitter

Als geboren en getogen Boxtelse vind ik het belangrijk dat Boxtel een gemeente is waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen veilig, gezond en prettig kan wonen, werken én recreëren. Maar vooral moet iedere inwoner van Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch de mogelijkheid krijgen zijn of haar talenten volop te kunnen ontwikkelen en gebruiken.

De basis hiervoor is goed onderwijs waarbij kinderen gestimuleerd worden het beste uit zichzelf te halen. Leren stopt niet zodra de schoolbel klinkt, dus is het van belang om ook buiten schooltijden activiteiten en programma’s aan te bieden om onze jongeren ook in hun vrije tijd te blijven stimuleren. Leren alleen voor de jeugd? Dat is zeker niet zo! Ook volwassenen kunnen in onze gemeente blijven leren of hun talenten laten ontplooien bij een van de vele verenigingen.

Ook samenwerking is voor mij een speerpunt. Met de uitdagingen die op ons afkomen op het gebied van woningbouw, jeugd- en ouderenzorg, infrastructuur, energietransitie en de financiële situatie is het belangrijk om samen te werken. Met inwoners, verenigingen, ondernemers, organisaties én met andere politieke partijen.

Boxtel is een prettige gemeente om te wonen, maar natuurlijk zijn er verbeterpunten. Een mooi centrum met aandacht voor historie en ondernemers, veiligheid in onze wijken, een goede infrastructuur, uitstekend onderwijs en meer samenwerking: daar wil ik mij graag voor inzetten.

Meer van Mariëlle Wijffelaars