Steun ons en help Nederland vooruit

Thijs Haster

Penningmeester

In 2014 ben ik in Boxtel komen wonen en heb het bijzonder goed naar mijn zin in onze mooie gemeente. Naast mijn zakelijke leven waarin ik HR Manager ben, vind ik het belangrijk om ook actief bij te dragen aan de omgeving waar ik woon. Dit doe ik al jaren met veel plezier in de vorm van divers vrijwilligerswerk en bestuursfuncties. Twee speerpunten waar ik mij voor D66 Boxtel in wil zetten, zijn:

Economie, aantrekkelijk ondernemersklimaat

Ik verwacht dat wij in Boxtel, met een mooi opgeknapte markt en spoorzone – het zeker voor ondernemers aantrekkelijker kunnen maken zich hier te vestigen. Wij hebben als gemeente immers veel te bieden, strategisch gelegen aan een belangrijk netwerk van verkeersaders, met relatief betaalbare panden in het dure Brabant en het recent aangelegd glasvezelnetwerk op Ladonk. Bedrijven die zich op Nederland en het achterland richten, kunnen hier in veel gevallen beter uit zijn dan in de Randstad.
Maar ook voor kleine start-ups en bijvoorbeeld pop-upshops moet het makkelijk worden om hier ruimte te krijgen. Denk hierbij aan de leegstaande panden rondom het centrum. Dit zorgt voor diversiteit en leven in het centrum en kan als magneet werken op bezoekers en andere ondernemers.

Participatie

In Boxtel moeten we ons richten op alle lagen van de samenleving, waarbij de gemeente, lokale werkgevers en onderwijsinstellingen zo goed mogelijk moeten samenwerken. Mensen moeten de mogelijkheid krijgen om zich door te ontwikkelen en, ook als ze een afstand hebben, uiteindelijk deel te nemen aan de maatschappij. Vanuit mijn professionele achtergrond besef ik het belang van een opleiding. Daarom moet, voor zover mogelijk, Boxtel bijstandsgerechtigden ook stimuleren en mogelijkheden bieden om een diploma te halen.

 

Meer van Thijs Haster
Daarom zet ik mij graag actief in voor D66 en voor ons mooie dorp!
- Thijs