Steun ons en help Nederland vooruit

Wiebe de Leijer

bestuurslid campagne, steunfractielid

33 jaar

Boxtel

Alle inwoners van Boxtel samen maken Boxtel tot wat het is, een mooie gemeente om in te wonen, werken en leven. Mijn ideaalbeeld van Boxtel is een plaats waar iedereen zichzelf kan zijn, de kans krijgt zich te ontwikkelen, gelukkig kan zijn en dat er daarnaast ook nog eens duurzaam samengeleefd wordt.

Ook de politiek is van mensen zelf waarbij iedereen zich vertegenwoordigd voelt. Helaas ervaren mensen vaak nog steeds een afstand. Het is belangrijk om het gesprek aan te blijven gaan en mensen te betrekken bij de lokale politiek. Dat geldt zeker ook voor jongeren. Zij houden zich relatief weinig bezig met lokale politiek terwijl ook daar de toekomst van jongeren in Boxtel mede wordt bepaald. Het is daarom van belang dat jongeren ook hun stem laten horen.

Iedereen heeft eigen ideeën en een eigen mening. Dé D66’er bestaat niet, net zoals dé PVV’er of dé VVD’er niet bestaat, elke mening is uniek. Daarom is het belangrijk om niet als tegenstanders maar als gelijken het gesprek aan te gaan om samen tot ideeën en oplossingen te komen.

Erfgoed en openbare ruimte

Vanuit mijn vakgebied als architect heb ik bijzondere interesse in het verbeteren van de openbare ruimte van Boxtel en bescherming van gebouwd erfgoed. Door inwoners van Boxtel wordt regelmatig gezegd dat het ontzettend zonde is dat er in het verleden zoveel waardevolle panden gesloopt zijn. De afgelopen decennia zijn we meer en meer bewust geworden van het belang van behoud van erfgoed. De volgende stap is het behouden en beleven van erfgoed door herontwikkeling.

 

Meer van Wiebe de Leijer