Steun ons en help Nederland vooruit

Boxtel op de fiets

Het meest duurzame vervoer is de fiets. Zeker met de opkomst van nieuwe fietsvormen zoals de bakfiets, elektrische fiets en speedbikes vraagt dit om een goede fietsinfrastructuur. Boxtel kan hier nog op veel plekken verbeteren. D66 wil dan ook dat bij elk nieuw project de fiets een belangrijke rol speelt.

Gescheiden fietspaden

Om de veiligheid van fietsers te verbeteren zet D66 in op fietspaden gescheiden van de rijbaan op alle ontsluitingswegen. Zeker op drukke wegen waar het snelheidsverschil met auto’s groot is, is het belangrijk om fietsers de ruimte te geven. Locaties die aangepakt moeten worden zijn onder andere de fietsoversteek op de Eindhovenseweg naar de Liempdseweg, de Bosscheweg ter hoogte van de Oude Ketting en de oversteek bij Ladonk vanuit Lennisheuvel.

Fietskluizen

Het NS-station heeft een bewaakte fietsenstalling, helaas is het niet mogelijk om 24 uur per dag de eigen fiets bewaakt te stallen. Door gewone fietskluizen naast de OV-fietskluizen te plaatsen waar mensen hun eigen fiets in kunnen zetten is dat wel mogelijk.

Fietssnelweg

D66 verwelkomt de plannen voor een fietssnelweg tussen Eindhoven en Den Bosch en zal zich inzetten om deze goed aan te laten sluiten op de Boxtelse infrastructuur. Dit initiatief biedt ook kansen om bestaande knelpunten aan te pakken.

Laatst gewijzigd op 21 oktober 2020